Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Met Vagcom kan je je auto uitlezen, dit is onmisbaar om te kunnen diagnosticeren.

Moderator: reichbus

Gebruikersavatar
NicoTDI
3L Speurvriend
3L Speurvriend
Berichten: 1530
Lid geworden op: 12 jan 2014, 23:15
Echte naam: Nico
Autotype: VW Lupo 1.2TDI
Transmissie: Handgeschakeld
Locatie: GLD

Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door NicoTDI » 27 jan 2014, 21:49

als we Ross-Tech toch niet hadden:

http://www.ross-tech.com/vcds/tour/main_screen.html

klik maar eens op EDC15-16 mileage
Handschakel = Probleemloos!

Gebruikersavatar
Andreas
Allemans 3L vriend
Allemans 3L vriend
Berichten: 419
Lid geworden op: 13 jan 2014, 10:32
Autotype: Overige autotypes
Locatie: BMW 130i LSE

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door Andreas » 27 jan 2014, 21:56

linkje werkt niet :confusion-shrug:
Afbeelding

"I am not designed to come second or third. I am designed to win." - Ayrton Senna

Gebruikersavatar
foppe
3L Vriendenteam
3L Vriendenteam
Berichten: 4042
Lid geworden op: 12 jan 2014, 17:13
Echte naam: hou ik lekker geheim
Autotype: Audi A2 1.2TDI
Productiedatum: 14 nov 2001
Kilometerstand: 455.000km
Transmissie: Automaat
Kleur: Delfingrau Metallic, F5 - LX7Z
Brandstof: Normale diesel
Locatie: North of Holland

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door foppe » 27 jan 2014, 22:00

nu wel hoor, even klikken op applications en EDC15

dit is interessant inderdaad.
Ik rij een audi A2 3L SLR B4 dolfijn grijs :cool:

3Lvrienden: voor liefhebbers, door liefhebbers

Gebruikersavatar
NicoTDI
3L Speurvriend
3L Speurvriend
Berichten: 1530
Lid geworden op: 12 jan 2014, 23:15
Echte naam: Nico
Autotype: VW Lupo 1.2TDI
Transmissie: Handgeschakeld
Locatie: GLD

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door NicoTDI » 27 jan 2014, 22:04

Handschakel = Probleemloos!

Gebruikersavatar
NicoTDI
3L Speurvriend
3L Speurvriend
Berichten: 1530
Lid geworden op: 12 jan 2014, 23:15
Echte naam: Nico
Autotype: VW Lupo 1.2TDI
Transmissie: Handgeschakeld
Locatie: GLD

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door NicoTDI » 27 jan 2014, 22:05

Andreas schreef:linkje werkt niet :confusion-shrug:
Het is bij jou autotje denk ik wel mogelijk, aangezien je recente bouwjaar.
Handschakel = Probleemloos!

Gebruikersavatar
Andreas
Allemans 3L vriend
Allemans 3L vriend
Berichten: 419
Lid geworden op: 13 jan 2014, 10:32
Autotype: Overige autotypes
Locatie: BMW 130i LSE

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door Andreas » 27 jan 2014, 22:14

nicoTDI schreef:
Andreas schreef:linkje werkt niet :confusion-shrug:
Het is bij jou autotje denk ik wel mogelijk, aangezien je recente bouwjaar.
Top, zal woensdag even kijken. Maar mn stand klopt wel :grin:
Afbeelding

"I am not designed to come second or third. I am designed to win." - Ayrton Senna

Gebruikersavatar
NicoTDI
3L Speurvriend
3L Speurvriend
Berichten: 1530
Lid geworden op: 12 jan 2014, 23:15
Echte naam: Nico
Autotype: VW Lupo 1.2TDI
Transmissie: Handgeschakeld
Locatie: GLD

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door NicoTDI » 27 jan 2014, 22:16

Cool, post je bevindingen is hier als het je lukt :dance:
Handschakel = Probleemloos!

Gebruikersavatar
Joch3m
Handgeschakelde vriend
Handgeschakelde vriend
Berichten: 1275
Lid geworden op: 12 jan 2014, 23:26
Echte naam: Jochem
Autotype: Overige autotypes
Productiedatum: 21 aug 2012
Kilometerstand: 101000
Locatie: Purmerend

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door Joch3m » 27 jan 2014, 22:41

Kan dit alleen met de officiële kabel en software of ook met de lite versie?
Seat Mii Sport met drive pakket
VW Lupo 3l moonsilver

Gebruikersavatar
NicoTDI
3L Speurvriend
3L Speurvriend
Berichten: 1530
Lid geworden op: 12 jan 2014, 23:15
Echte naam: Nico
Autotype: VW Lupo 1.2TDI
Transmissie: Handgeschakeld
Locatie: GLD

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door NicoTDI » 28 jan 2014, 15:31

Joch3m schreef:Kan dit alleen met de officiële kabel en software of ook met de lite versie?
Kan volgens mijn ook met lite, Alleen jou model is waarschijnlijk niet recent genoeg dat hij dit in het ECU opslaat.
Vraag anders is als je motorregelapp (ombouw naar handbak ) naar johnny gaat of hij die uit kan lezen
Handschakel = Probleemloos!

Gebruikersavatar
Joch3m
Handgeschakelde vriend
Handgeschakelde vriend
Berichten: 1275
Lid geworden op: 12 jan 2014, 23:26
Echte naam: Jochem
Autotype: Overige autotypes
Productiedatum: 21 aug 2012
Kilometerstand: 101000
Locatie: Purmerend

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door Joch3m » 28 jan 2014, 17:35

Goed idee, ga ik doen.
nicoTDI schreef:
Joch3m schreef:Kan dit alleen met de officiële kabel en software of ook met de lite versie?
Kan volgens mijn ook met lite, Alleen jou model is waarschijnlijk niet recent genoeg dat hij dit in het ECU opslaat.
Vraag anders is als je motorregelapp (ombouw naar handbak ) naar johnny gaat of hij die uit kan lezen
Seat Mii Sport met drive pakket
VW Lupo 3l moonsilver

Gebruikersavatar
3lmaniac
3L Maat
3L Maat
Berichten: 188
Lid geworden op: 24 jan 2014, 20:52
Echte naam: Eelco
Autotype: VW Lupo 1.2TDI
Productiedatum: 12 sep 2002
Kilometerstand: 239.930km
Transmissie: Automaat
Kleur: Jazzblue - LW5Z
Brandstof: Normale diesel

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door 3lmaniac » 01 feb 2014, 22:06

bij mij is ie geprobeerd uit te lezen bij jos , maar niet gelukt! vind dit wel jammer , want wil graag de echte stand weten! zou dit op een andere manier uit te lezen zijn??

Gebruikersavatar
Andreas
Allemans 3L vriend
Allemans 3L vriend
Berichten: 419
Lid geworden op: 13 jan 2014, 10:32
Autotype: Overige autotypes
Locatie: BMW 130i LSE

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door Andreas » 01 feb 2014, 22:09

Oh, vergeten te posten, maar het is bij mij ook niet gelukt!
Afbeelding

"I am not designed to come second or third. I am designed to win." - Ayrton Senna

Gebruikersavatar
Joch3m
Handgeschakelde vriend
Handgeschakelde vriend
Berichten: 1275
Lid geworden op: 12 jan 2014, 23:26
Echte naam: Jochem
Autotype: Overige autotypes
Productiedatum: 21 aug 2012
Kilometerstand: 101000
Locatie: Purmerend

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door Joch3m » 02 feb 2014, 09:41

Met de Lite versie heb je deze optie niet eens dus ook bij mij niet gelukt.
Seat Mii Sport met drive pakket
VW Lupo 3l moonsilver

Gebruikersavatar
NicoTDI
3L Speurvriend
3L Speurvriend
Berichten: 1530
Lid geworden op: 12 jan 2014, 23:15
Echte naam: Nico
Autotype: VW Lupo 1.2TDI
Transmissie: Handgeschakeld
Locatie: GLD

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door NicoTDI » 02 feb 2014, 10:10

3lmaniac schreef:bij mij is ie geprobeerd uit te lezen bij jos , maar niet gelukt! vind dit wel jammer , want wil graag de echte stand weten! zou dit op een andere manier uit te lezen zijn??
Jou ECU is te oud helaas. Als je recenter bj had kon het in veel gevallen wel.
Handschakel = Probleemloos!

Gebruikersavatar
3lmaniac
3L Maat
3L Maat
Berichten: 188
Lid geworden op: 24 jan 2014, 20:52
Echte naam: Eelco
Autotype: VW Lupo 1.2TDI
Productiedatum: 12 sep 2002
Kilometerstand: 239.930km
Transmissie: Automaat
Kleur: Jazzblue - LW5Z
Brandstof: Normale diesel

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door 3lmaniac » 02 feb 2014, 12:31

nicoTDI schreef:
3lmaniac schreef:bij mij is ie geprobeerd uit te lezen bij jos , maar niet gelukt! vind dit wel jammer , want wil graag de echte stand weten! zou dit op een andere manier uit te lezen zijn??
Jou ECU is te oud helaas. Als je recenter bj had kon het in veel gevallen wel.
Heb een 2002er he, dus superveel nieuwer kan niet ;)

Gebruikersavatar
NicoTDI
3L Speurvriend
3L Speurvriend
Berichten: 1530
Lid geworden op: 12 jan 2014, 23:15
Echte naam: Nico
Autotype: VW Lupo 1.2TDI
Transmissie: Handgeschakeld
Locatie: GLD

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door NicoTDI » 02 feb 2014, 15:18

3lmaniac schreef:
nicoTDI schreef:
3lmaniac schreef:bij mij is ie geprobeerd uit te lezen bij jos , maar niet gelukt! vind dit wel jammer , want wil graag de echte stand weten! zou dit op een andere manier uit te lezen zijn??
Jou ECU is te oud helaas. Als je recenter bj had kon het in veel gevallen wel.
Heb een 2002er he, dus superveel nieuwer kan niet ;)


Vaker ziet je dat t echt pas vnv 2003/2004 lukt.
Handschakel = Probleemloos!

Gebruikersavatar
3lmaniac
3L Maat
3L Maat
Berichten: 188
Lid geworden op: 24 jan 2014, 20:52
Echte naam: Eelco
Autotype: VW Lupo 1.2TDI
Productiedatum: 12 sep 2002
Kilometerstand: 239.930km
Transmissie: Automaat
Kleur: Jazzblue - LW5Z
Brandstof: Normale diesel

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door 3lmaniac » 02 feb 2014, 17:39

Hmm maar zou het ook niet lukken als de ecu eruit is door bijv die ombouwers?
Wil graag de echte stand weer op het display hebben!

Gebruikersavatar
NicoTDI
3L Speurvriend
3L Speurvriend
Berichten: 1530
Lid geworden op: 12 jan 2014, 23:15
Echte naam: Nico
Autotype: VW Lupo 1.2TDI
Transmissie: Handgeschakeld
Locatie: GLD

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door NicoTDI » 02 feb 2014, 18:17

3lmaniac schreef:Hmm maar zou het ook niet lukken als de ecu eruit is door bijv die ombouwers?
Wil graag de echte stand weer op het display hebben!

Moet je even PB sturen naar EJR of hij dat aan johnny wilt vragen.
Handschakel = Probleemloos!

Gebruikersavatar
Lupo2002
3L Vriend voor het leven
3L Vriend voor het leven
Berichten: 1081
Lid geworden op: 20 jan 2014, 18:26
Echte naam: Call me Issy
Autotype: VW Lupo 1.2TDI
Productiedatum: 28 nov 2002
Kilometerstand: 275000
Transmissie: Automaat
Kleur: Ravenna Blue - LA5W
Brandstof: Normale diesel

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door Lupo2002 » 16 mar 2014, 13:41

Jaouad92 schreef:
Afbeelding
Sorry dat ik je topic even gebruik voor andere doeleinden maar hoe kom in deze menu in Vagcom?

Gebruikersavatar
Lupo2002
3L Vriend voor het leven
3L Vriend voor het leven
Berichten: 1081
Lid geworden op: 20 jan 2014, 18:26
Echte naam: Call me Issy
Autotype: VW Lupo 1.2TDI
Productiedatum: 28 nov 2002
Kilometerstand: 275000
Transmissie: Automaat
Kleur: Ravenna Blue - LA5W
Brandstof: Normale diesel

Re: Kilometerstand uitlezen uit het ECU

Bericht door Lupo2002 » 16 mar 2014, 15:38

NicoTDI schreef:

Vaker ziet je dat t echt pas vnv 2003/2004 lukt.
Jaoaud zn lupo is van 2001 en die kan em wel uitlezen..
Ik ga het straks zelf uitproberen

Net gecheckt... maar kon m niet uitlezen

Plaats reactie

Terug naar “Vagcom - VCDS”